De Bakker zet Oranje knap op 2-0 voorsprong in Davis Cup

Thiemo de Bakker in actie tegen Jürgen Melzer (Oostenrijk) tijdens de Davis Cup. Foto ANP / Sander Koning

Thiemo de Bakker heeft Nederland vandaag aan een 2-0 voorsprong geholpen in de Davis Cup-ontmoeting met Oostenrijk. De geboren Hagenaar versloeg Jürgen Melzer in het Martiniplaza in Groningen met 5-7, 7-5, 5-7, 6-4, 6-1.

De prestatie van De Bakker is zeer knap te noemen, aangezien Melzer 81 plekken hoger staat op de wereldranglijst: 27 om 108.

De eerste vier sets, waarin de tennissers elkaar in vrijwel perfect evenwicht hielden, werden allen beslist door slechts een break. In de vijfde set bleek De Bakker voor eigen publiek nog wat extra’s te kunnen geven en verzilverde hij op 5-1 op de service van Melzer zijn eerste matchpoint.

Robin Haase had eerder op de dag al gewonnen van Oliver Marach. Jesse Huta Galung en Jean-Julien Rojer kunnen het treffen zaterdag beslissen door in het dubbelspel te zegevieren. De winnaar van de confrontatie tussen Nederland en Oostenrijk komt volgend jaar uit in de Wereldgroep. De verliezer is veroordeeld tot groep 1 van de Europees-Afrikaanse zone. (Novum)

De openingswedstrijd van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk:

Meer Davis Cup-resultaten hier.