Opinie

    • Ik

Cantate

Voor aanvang van de maandelijkse cantatedienst in onze kerk komt een ongebruikelijk geklede vrouw naast mij zitten. Zij verspreidt een sigarettenlucht en begint op luide toon een gesprek terwijl wij wachten op de entree van koor en orkest. Of wij hier vaker komen? Of het altijd zo vol is in deze kerk, en: wat is

None

Voor aanvang van de maandelijkse cantatedienst in onze kerk komt een ongebruikelijk geklede vrouw naast mij zitten. Zij verspreidt een sigarettenlucht en begint op luide toon een gesprek terwijl wij wachten op de entree van koor en orkest. Of wij hier vaker komen? Of het altijd zo vol is in deze kerk, en: wat is een cantate?

De vrouw heeft in de Straatkrant gelezen dat het hier gratis is, dus zodoende. Zo goed als ik kan, beantwoord ik haar vragen, terwijl de kerkgangers rondom ons geamuseerd kijken.

„Ik ben verslaafd aan roken”, vertelt ze, „en moet volgende week anderhalf uur in een vliegtuig zitten. Dus ik dacht: eerst eens oefenen in een kerk. Wat een cantate is, dat merk ik wel.”

Irene Plokker-Hazelhoff

    • Ik