‘Acht doden door zelfgemaakte bom op markt in India’

Bij een bomexplosie op een drukbezochte markt in het noordoosten van India zijn tenminste acht mensen om het leven gekomen, meldt persbureau AP. Zeven anderen, onder wie twee politieagenten, raakten gewond.

Volgens een bron bij de Indiase politie gaat het om een zelfgemaakte bom die afging op een markt in de stad Imphal, de hoofdstad van de staat Manipur. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In Manipur zijn zo’n zeventien verschillende afscheidingsbewegingen actief.

De rebellen in het gebied zeggen door de Indiase regering te worden genegeerd, schrijft AP. De meeste inwoners van de staat zijn etnisch nauwer verwant aan bevolkingsgroepen in Myanmar of China dan aan andere bewoners van India.


Grotere kaart weergeven

    • Judith Laanen