Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Voortgezet Onderwijsraad wijst Rosenmöller aan als voorzitter

ANP / Olaf Kraak

Paul Rosenmöller is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van het bestuur van de VO-raad; de sectororganisatie voor voortgezet onderwijs. De voormalig fractievoorzitter van GroenLinks is de beoogd opvolger van Sjoerd Slagter, die niet meer herkiesbaar is.

“Ik vind het een hele eer om voor deze functie te worden voorgedragen en zal me in het begin vooral veel op al die verschillende scholen laten zien om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er allemaal leeft. Daarnaast zie ik uit naar het overleg met andere sectoren in het onderwijs, de politiek, de vakbonden en andere partijen.”

De 57-jarige Rosenmöller was namens GroenLinks tussen 1989 en 2003 lid van de Tweede Kamer en vanaf 1994 fractievoorzitter. Daarvoor was hij vakbondsbestuurder bij FNV in de havens van Rotterdam en Amsterdam.

De laatste jaren is hij vooral bekend als programmamaker en presentator bij de IKON. Deze zomer nam hij de laatste aflevering op van Spraakmakende Zaken en verder maakte hij programma’s waarin hij door China, Zuid-Amerika en Afrika trok. Hij stopt met zijn werkzaamheden voor de omroep.