Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Relaxte moeders gaan samen naar de bioscoop

Relax Mama! scoort: lichtvoetige en herkenbare kost voor moeders, in een boekje en op een facebookpagina. Op zondag 15 september vindt in Pathé Scheveningen nu ook een Relax Mama Live Event plaats, georganiseerd door Uitgeverij Snor en Pathé Cinemum. Van het boekje Relax Mama! zijn de eerste helft van 2012 alleen al meer dan 5000 exemplaren verkocht en het wordt vertaald naar het Engels en het Frans. De bijbehorende facebookpagina ‘Club van Relaxte Moeders’ telt bijna 14000 volgers. Er staan onder meer fragmenten uit het boek, zoals een bingokaart met herkenbare moederuitspraken als ‘Ik ben geen klimrek! (leunstoel, kapstok, prullenbak).’ Auteur Elsbeth Teeling en drijvende kracht achter de facebookpagina: „Het zijn geen lange teksten. Toch heb ik een serieuze bedoeling ermee. Ik ben mezelf als moeder voorbij gelopen. Ik wil andere moeders laten zien: luister naar jezelf. Natuurlijk kan een kind je beperken, maar er is ook veel dat wel kan. Het gaat erom een leuk mens te blijven.”

Teeling is zelf ook moeder, van Keet (9) en Teun (3). Volgers van de facebookpagina kunnen haar ontmoeten op het Relax Mama Live Event in Scheveningen. „Het gaat om moeders die na de komst van hun baby niet thuis willen wegkwijnen. Zij kunnen er een massage en goede koffie krijgen en mèt poepend en/of huilend kind naar de film.”