KPN en América Móvil voeren ‘constructieve gesprekken’

Foto ANP / Phil Nijhuis

KPN voert ‘constructieve gesprekken’ met de top van América Móvil. Het Nederlandse telecombedrijf en zijn mogelijke Mexicaanse koper spreken over het ongevraagde bod van het bedrijf van miljardair Carlos Slim. Beide partijen praten onder meer over de prijs en voorwaarden van een eventuele overname, zo maakt KPN vandaag bekend.

Vorige maand deed het bedrijf van miljardair Carlos Slim een vijandig bod op KPN. Over de inhoud van de gesprekken wil de top van de Nederlandse telecomaanbieder niets kwijt, noch over de uitkomst. In een verklaring op de site staat namens Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen en Eelco Blok:

“Wij zijn bezig met een zorgvuldig proces met betrekking tot het Voorgenomen Bod. De belangen van onze aandeelhouders, medewerkers, klanten en andere belanghebbenden worden in dit proces zorgvuldig bekeken en afgewogen op financiële en niet-financiële zaken, waaronder het belang van de vitale rol van KPN in de Nederlandse maatschappij. Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over het voorgenomen bod. Wij hechten veel waarde aan het vertrouwelijk voeren van deze gesprekken en verwachten op een later moment meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.”

Wel zegt het bedrijf rekening te houden met de belangen van aandeelhouders. De Stichting Preferente Aandelen KPN is het echter niet eens met de manier waarop Slim het bedrijf probeert over te nemen en probeert de overname te blokkeren. Vorige week kreeg de stichting een meerderheid van het stemrecht via preferente aandelen waardoor het belang van Slim in KPN is verwaterd.

    • Anouk Eigenraam