Assad bevestigt overdragen chemische wapens in tv-interview

Afbeeldingen van Assad tijdens een demonstratie/
Afbeeldingen van Assad tijdens een demonstratie/ Foto AFP / Laurie Dieffembacq

De Syrische president Bashar al-Assad heeft in een interview met de Russische tv-zender Rossiya-24 bevestigd dat Syrië zijn chemische wapens gaat overdragen aan de internationale gemeenschap. Dat schrijft persbureau AFP vanmiddag.

Volgens persbureau Reuters is Assad bereid de chemische wapens over te dragen omdat Rusland met het voorstel voor het onder toezicht plaatsen van de wapens is gekomen, niet vanwege de waarschuwingen die Amerika de afgelopen tijd uitte.

‘CIA levert wapens aan rebellen’

Volgens The Washington Post is de CIA begonnen met het leveren van wapens aan Syrische rebellen. Het gaat om licht gevechtsmateriaal en munitie. Daarmee is er een einde gekomen aan het maandenlang uitstellen van hulp die de regering-Obama eerder beloofde. De leveringen zijn twee weken geleden begonnen, samen met leveringen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, die onder andere voertuigen stuurt.