‘Zeker elf doden bij luchtaanval op Syrisch ziekenhuis’

Een foto van gisteren waarop een verwoeste buitenwijk van Aleppo te zien is. Foto AFP/Giavanni Diffidenti

Bij een luchtaanval van Syrische regeringsvliegtuigen zijn vanavond elf mensen om het leven gekomen. De raketten sloegen in op een veldhospitaal in Al-Bab, in de buurt van Aleppo. Tientallen mensen raakten gewond, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Het Observatorium, dat zich baseert op informatie van activisten die getuige waren van de luchtaanval, heeft verklaard dat er een arts onder de doden is.

Het regime van president Bashar Assad heeft het afgelopen jaar sterk op zijn luchtmacht vertrouwd om de controle terug te krijgen over gebieden die het moest afstaan aan de opstandelingen, zo ook over Aleppo. (AP)