Zalmwrap en smoothie in het clubhuis Reacties

Sfeer

Interpolis was in 1996 een van de eerste gebouwen waar ‘het nieuwe werken’ werd ingevoerd. Geen vaste bureaus: iedereen kan overal aanschuiven. En er is ook niet één kantine, maar een verdieping met acht verschillende locaties (‘clubhuizen’) waar je kunt werken, overleggen en eten. Ieder clubhuis is door een andere ontwerper vormgegeven. En dat zijn niet de minsten: zo is het Steenhuis ontworpen door Marcel Wanders en staat in een ander clubhuis een imposant kunstwerk van Joep van Lieshout.

De setting is bijzonder, de lunch wat gewoner: cateraar Albron vult de clubhuizen. Wij nemen een tandoorisoep, een zalmwrap en een smoothie. De soep is niet zo Indiaas, meer draadjesvleesachtig. Maar dat hadden we misschien moeten zien aankomen omdat deze tandoori op de aankondiging een ‘o’ miste... De smoothie is lekker vers, maar zoeter dan gedacht – we hadden toch juist die zonder banaan gekozen? De zalmwrap smaakt goed; door de royale hoeveelheid creamcheese blijven we wel met een soort schuldgevoel achter.

Reacties

„Het is lekker eten hier en goed verzorgd. Maar wel duur: je bent al snel 6 euro kwijt. Dat is toch 12 gulden, hè”, zegt receptionist Richard. Casemanager Céline: „Ik vind het echt te duur hier. Ik loop liever even naar de Hema voor lunch.” Yvette, medewerker strategie en innovatie, is enthousiaster: „Ik heb niks te klagen. Net een heerlijke Griekse salade op.” Haar collega Hortense: „Maar in die salade passen qua prijs wel vier kroketten. Ze mogen de gezonde keuze wel iets meer stimuleren, met lage prijzen.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers