Iemand een sneeuwvlokvormige drone?

Het is alsof ze leven. Losse rotors – onderdelen van een drone – die elkaar op de grond opzoeken en samenklitten, en dan in een (tijdelijke) formatie het luchtruim kiezen. Het toeval bepaalt de vorm van het geheel en de samenwerking tussen de onderdelen zorgt dat de rare asymmetrische kluiten luchtwaardig zijn. Het is een

Het is alsof ze leven. Losse rotors - onderdelen van een drone - die elkaar op de grond opzoeken en samenklitten, en dan in een (tijdelijke) formatie het luchtruim kiezen. Het toeval bepaalt de vorm van het geheel en de samenwerking tussen de onderdelen zorgt dat de rare asymmetrische kluiten luchtwaardig zijn. Het is een project van de kunstzinnige Prof. Raffaello D’Andrea van de ETH Zürich.

Meer informatie in deze video’s en verder in de rubriek Techno in NRC van 11 september.