De twitterende jihadist

Volgen //

TwitterjihadistVolg de twitteraccount van @AbuHarith5 om te lezen over de oorlog van de Nederlandse strijders in Syrië

„Vanaf het moment dat je hier aankomt, vergeet je alles van je leven hiervoor. Zo mooi is het hier.” Het was de tweede tweet die Abu Harith vanuit Syrië stuurde. Hij is een buitenlandse jihadist die in de beruchte islamistische Muhajireen Brigade vecht tegen het regime van president Assad. Wie Abu echt is – zijn naam betekent Zoon van de Leeuw – en waar hij vandaan komt, is niet duidelijk. Volgens correspondent Harald Doornbos moet iedereen die wil weten waarom jihadisten vechten in Syrië, Abu volgen. De strijder tweet onder andere over de noodzaak van het invoeren van sharia en gaat in discussie met journalisten. Ook toont Abu Harith af en toe een lichtere, menselijkere kant van zichzelf. Zo liet hij onlangs doorschemeren dat het mooiste aan zijn verblijf in Syrië niet alleen de heilige strijd is tegen Assad of de natuur. Ook de shoarma is er erg goed.