China is de groeimarkt voor Apple

Door onze redacteuren

Bij de presentatie van de nieuwe iPhone, gisteren, ging het niet meer om de snelheid, de nieuwe beveiliging of de zuurstokkleurtjes van de behuizing. Het echte onderwerp is de manier waarop Apple de Chinese markt probeert te veroveren. Het nieuwe, goedkopere model van de iPhone, de 5C, is een eerste stap. Al wordt Apple zeker geen prijsvechter, met dik 550 euro als indicatieprijs.

Nog belangrijker dan dit nieuwe model is de vraag of Apple een deal weet te sluiten met China Mobile, het grootste mobiele telecombedrijf ter wereld met ruim 700 miljoen klanten. Dat zijn aantallen die tellen, ook voor een bedrijf als Apple.

Bovendien ligt daar de toekomstige groei, blijkt uit cijfers van onderzoeksbedrijf Portio Research. Dat verwacht de komende jaren 600 miljoen nieuwe mobiele bellers in China. Op die markt richt Apple zich.