Actrices doen boekje open over tirannie van Gouden Palm-winnaar Kechiche

De actrices Léa Seydoux en Adèle Exarchopoulos, die in de Gouden Palm-winnaar La Vie d'Adèle een lesbische liefdespaar spelen, hebben in The Daily Beast een boekje opengedaan over regisseur Abdellatif Kechiche , een tirannieke slavendrijver. Kechiche eiste blind vertrouwen, maar manipuleerde, vloekte en tierde, liet takes eindeloos overdoen, wat leidde tot een draaitijd van ruim vijf maanden: een helse uitputtingslag die de actrices emotioneel sloopte.

Over de nu al beroemde, meer dan tien minuten durende seksscène deden ze tien dagen. Ze ervoeren het als vernederend en gênant, ook omdat Kechiche niets deed om de actrices, uitgerust met „nepkutjes over onze echte kutjes” (Léa Seydoux), op hun gemak te stellen. Tijdens een ruziescène moesten ze elkaar echt afrossen. Adèle: „Léa sloeg me zo vaak, en hij schreeuwde maar: sla haar, sla haar!” Toen zij daarna stond te snotteren, bloedend door glasscherven, zei Kechiche: „Nee, opnieuw, we zijn nog niet klaar.”

Het heeft een schitterende film opgeleverd, erkennen de actrices. Maar met het ‘gekwelde genie’ Kechiche willen ze nooit meer werken.