3D-kunst in Lelystad

Gaan // StreetpaintingLelySTARTLangste 3D-tekening ooitDeze week op de Agorabaan in Lelystad. www.lelystart.nl

In Lelystad wordt deze hele week een kunstwerk op de grond geschilderd. Het gaat om streetpainting: een tekening die op de stoep wordt gemaakt en waarin je diepte kunt zien. De tekening die in Lelystad gemaakt wordt, komt mogelijk ook in het Guiness Book of Records: er wordt gewerkt aan een werk van 140 meter – de langste ‘3D anamorphic pavement’ ter wereld. De tekening is een van de publiekstrekkers van LelySTART, de opening van het culturele seizoen in Lelystad dat dit weekend plaatsvindt. Op meerdere plekken worden straatpaintings gemaakt. De tekeningen moeten Lelystad „op de kaart zetten als 3D stad van Nederland”, aldus Peter Westerink, een van de initiatiefnemers. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door De Nieuwe Wildernis, een natuurfilm over de circle of life in de Oostvaardersplassen.