Vuur ontbreekt in Brand

Gaan // DansBrand!Gezien: 8/9, Rotterdam. Herhalingen in Enschede (20-22/9) en Alkmaar (5/10). www.kdechatel.com

„Hoort dit er ook bij?” Een jongetje in het publiek snapt er niets van. Vuur, rook en veel water had hij verwacht bij de voorstelling Brand!. Maar geen danseressen die flirterig om zes stoere Rotterdamse brandweermannen cirkelen. Brand! is gemaakt door Krisztina de Châtel voor de Wereld havendagen afgelopen weekend en draait om een ontmoeting van twee werelden, die van mannen tegenover vrouwen, mens tegenover machine. Dat levert de mooie momenten op: nietige mensjes die het opnemen tegen knalrode, grote, grommende voertuigen. Ook als de brandweermannen met achteloos gemak danseressen over de schouder werpen krijgt de ontmoeting even iets prikkelends. Maar ook in overdrachtelijke zin ontbreekt het in Brand! aan vuur.

    • Francine van de Wiel