Surinaamse componisten

Gaan // MuziekuitvoeringSurinaams klassiek15 september in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam, om 14.00 uur. Kijk op www.surinaamsklassiek.nl

Surinaamse muziek wordt veelal gekenmerkt door trommels, toeters en heupwiegende dansen. Maar in Suriname werd niet alleen ritmische muziek gemaakt. Er zijn ook klassieke werken gecomponeerd. In de 19e eeuw om precies te zijn, door Surinaamse componisten over wie vrij weinig bekend is. Komende zondag wordt er in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam een concert gegeven waarbij deze muziekstukken worden uitgevoerd. Een unicum, want er wordt zelden klassieke muziek uit Suriname gespeeld. Er zijn zelfs geen opnames van. De uitvoering wordt gehouden met behulp van subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Morgen kun je in de Radio 4-uitzending De Klassieken alvast een voorproefje horen, vanaf 11 uur worden een aantal stukken uitgevoerd.