Ritzege Barguil, tijdverlies leider Nibali

Warren Barguil heeft gisteren zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje geboekt. De pas 21-jarige Fransman van Argos-Shimano bleef op de slotklim naar Formigal de Colombiaan Rigoberto Uran enkele millimeters voor. Klassementsleider Vincenzo Nibali verspeelde tijd op zijn directe concurrenten Chris Horner en Alejandro Valverde, maar blijft in het bezit van de rode leiderstrui.

De Italiaanse klassementsleider leek in de laatste Pyreneeënrit niet in de problemen te komen. Een aanval van de Spanjaard Valverde op de slotklim leverde niets op, een versnelling van de Amerikaan Horner had meer succes. Nibali verloor ruim twintig seconden, waardoor Horner hem tot op een kleine halve minuut is genaderd in het klassement. Valverde volgt op ruim een minuut.

De Nederlander Bauke Mollema reed alleen in het begin van de etappe van voren. Op de eerste klim van de dag werd de kopman van Belkin met zijn medevluchters ingehaald. Zijn Spaanse ploeggenoot Juan Manuel Garate zag een late vluchtpoging mislukken. Niet Belkin maar Argos zorgde in de persoon van Barguil voor een Nederlands dagsucces.

De Vuelta duurt tot en met zondag.