OM doet vangst: 2,5 miljoen euro en 100 kilo cocaïne

Archieffoto van een eerdere drugsvangst.
Archieffoto van een eerdere drugsvangst. Foto ANP / Robin Utrecht

Vorige week heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) 2,5 miljoen euro in contanten en 100 kilo cocaïne in beslag genomen, in onderzoek naar het witwassen van crimineel geld. Dat meldt het OM op zijn website.

Het OM is momenteel bezig met een onderzoek naar het witwassen van geld, dat vermoedelijk afkomstig is uit de de drugswereld.

De enorme stapel bankbiljetten werd aangetroffen bij de aanhouding van twee mannen, die bezig waren met de overdracht van het geld. Daarna deed de politie een huiszoeking in een woning in Amstelveen, waarbij nog eens twee tassen met contant geld, een geldtelmachine en 100 kilo cocaïne werden aangetroffen.

Een 41-jarige Ier uit Amstelveen en een 49-jarige Libanees, zonder een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, zijn bij de vondst aangehouden en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Over de bestemming van de gevonden drugs en contanten zegt woordvoerder Wim de Bruin tegenover nrc.nl:

De cocaïne wordt vernietigd. Het geld wordt, als het kan worden ontnomen, opgenomen in de staatskas. Of dit gebeurt hangt af van het verloop van het onderzoek en de uitspraak van de rechter. Maar gezien de omstandigheden waaronder het geld is aangetroffen achter wij het aannemelijk dat dit gaat gebeuren.

Foto’s van de vangst:

2,5 miljoen in contanten. Foto Openbaar Ministerie

De drugsvangst. Foto Openbaar Ministerie

De drugsvangst. Foto Openbaar Ministerie