Nadal verslaat Djokovic en wint tweede US Open-titel

Rafael Nadal bijt in zijn trofee na zijn overwinning op de US Open. De Spanjaard versloeg Novak Djokovic in vier sets en won zijn tweede titel in New York. Foto AP/ Darron Cummings

Rafael Nadal heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de US Open gewonnen. De als tweede geplaatste Spanjaard was in de finale in vier sets te sterk voor nummer één van de wereld Novak Djokovic: 6-2, 3-6, 6-4, 6-1. Nadal pakte eerder in 2010 de titel in New York. Vorig jaar ontbrak hij wegens een knieblessure.

De teller voor Nadal staat nu op dertien grandslamtitels. Bovendien vormt hij een serieuze bedreiging voor de koppositie op de wereldranglijst voor Djokovic, die vorig jaar op de US Open eveneens verliezend finalist was. Toen moest hij zijn meerdere erkennen in Andy Murray.

Nadal begint volgens verwachtingen

Nadal verloor in aanloop naar de US Open geen enkele wedstrijd op hardcourt en gold daarom in de finale op voorhand als favoriet. Met een haast foutloze eerste set, waarin hij geen enkel breakpoint tegen kreeg, maakte hij de verwachtingen aanvankelijk volledig waar.

Djokovic kwam vanaf de tweede set beter in zijn spel. De Serviër maakte weliswaar veel meer onnodige fouten dan zijn tegenstander (53 om 20), maar daar stonden enkele fraaie winners tegenover. Na een ongelooflijke rally van 54 slagen nam hij een voorsprong in de tweede set die hij niet meer uit handen gaf.

De rally van 54 slagen:

http://youtu.be/aMg4tLtDsag

Djokovic laat kansen onbenut

Ook in de derde set leek Djokovic aanvankelijk aan de winnende hand. Bij een 2-0 voorsprong kreeg hij zelfs de kans op een dubbele break, maar deze liet hij onbenut. Nadal knokte zich terug, maakte bij een stand van 4-4 op eigen service een 40-0-achterstand ongedaan en benutte een game later zijn eerste setpoint.

Het verlies van de derde set kwam Djokovic mentaal niet meer te boven, zeker niet nadat hij aan het begin van de vierde weer een breakpoint had laten liggen. De Serviër wist nog maar één game te pakken en zag Nadal na bijna 3,5 uur spelen de wedstrijd uitserveren. (Novum)

Korte samenvatting van de wedstrijd van ESPN:
http://youtu.be/5BlpjYqH_G8