Louis van Gaal: Andorra niet onderschatten

Louis van Gaal denkt niet dat het Nederlands elftal vanavond moeiteloos wint van Andorra. „Het wordt niet gemakkelijk”, vertelde de bondscoach gisteravond op de persconferentie daags voor de WK-kwalificatiewedstrijd in het Estadi Comunal. „Ze zullen de ruimtes klein houden en gokken op de counter, net als vrijdag Estland”, verwees hij naar de Baltische voetbalploeg die Oranje op 2-2 hield.

Andorra is in de kwalificatiereeks nog punt- en doelpuntloos. Maar Van Gaal waarschuwt voor onderschatting: „Uit spelhervattingen zijn ze wel degelijk gevaarlijk. Dus als ze in de buurt van ons doel komen, moeten we oppassen. Het is allemaal niet zo eenvoudig.”

Na het puntenverlies tegen Estland kreeg met name Stefan de Vrij veel kritiek. Van Gaal liet doorschermeren dat de wankele centrale verdediger niet hoeft te vrezen voor zijn basisplaats. „Hij kreeg veel kritiek in de media, maar niet van de spelers of van mij. Hij stond aan het einde van een keten fouten. Voetbal is een teamsport.”

Oranje kan zich bij een zege op Andorra al plaatsen voor het WK in Brazilië. Roemenië moet dan wel punten verspelen in het thuisduel tegen Turkije. Arjen Robben en Bruno Martins Indi zijn geschorst. (Novum)