Edison voor Van Baerle Trio

De winnaars van Edison Klassiek zijn bekend. Uit de 209 inzendingen zijn onder meer Reinbert de Leeuw, Matthias Goerne, Van Baerle Trio (met pianist Hannes Minnaar) en het Cappella Amsterdam door de jury tot winnaar verkozen. De Edisons worden dit najaar aan de winnaars overhandigd in het VPRO-programma Vrije Geluiden. Presentator en gastheer Melchior Huurdeman ontvangt een aantal winnaars in zijn studio voor een gesprek en optreden. De Leeuw kreeg zondag te horen dat zijn album Via Crucis winnaar is in de categorie ‘De solist – instrumentaal’. Matthias Goerne won met zijn cd van Schuberts Schwanengesang, in de categorie opera won René Jacobs’ opname van Mozarts La Finta Giardiniera. De beste debuut-cd was die van het Nederlandse Van Baerle Trio, en ook Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss won met Janáceks Choral Works. Beste orkest-cd werd de opname van Mahlers Symfonie nr. 1 door het Boedapest Festival Orkest onder leiding van Iván Fischer.