Kijken naar Dexter en Ciske

De populaire videodienst Netflix maakt morgen zijn Nederlandse debuut. De app voor de populaire videostreamingsdienst uit de VS is al te vinden in de iTunes Store en Android Market. Deze fraai vormgegeven app maakt het mogelijk om een grote selectie aan binnen-en buitenlandse televisieseries en films te bekijken voor een vast maandbedrag. Zo vinden Nederlandse gebruikers onder andere de eerste vijf seizoenen van Flikken Maastricht, Alles is Liefde en de klassieker Ciske de Rat terug in Netflix naast series als Homeland en Dexter. De app is in feite een gecomprimeerde versie van de Netflix-interface op de computer. Ook hier wordt bijgehouden waar de gebruiker gestopt is met kijken in een video waardoor deze weer makkelijk kan instappen. Daarnaast worden series en films uitgelicht en kijksuggesties gedaan. Hoewel Netflix nog niet officieel gelanceerd is, hebben Nederlandse gebruikers – met een Amerikaans abonnement – al beperkt toegang tot de dienst.