Ken je die mop van het brandende ‘twerkmeisje’? Dat was een stuntvrouw

Vorige week was ze een enorme internethit: een meisje staat in handstand ‘twerkend‘ tegen een deur, vriendin opent deur, meisje valt in kaarsen en staat in brand. Heel highbrow. Twijfelde je al langer aan de echtheid van het filmpje? Goed zo, want dat is in scène gezet door talkshowpresentator Jimmy Kimmel.

Still via YouTube

Vorige week was ze een enorme internethit: een meisje staat in handstand ‘twerkend‘ tegen een deur, vriendin opent deur, meisje valt in kaarsen en staat in brand. Heel highbrow. “Epic twerking fail”, kopten sites. Twijfelde je al langer aan de echtheid van het filmpje? Goed zo, want dat is in scène gezet door talkshowpresentator Jimmy Kimmel.

Niet geheel toevallig was Kimmel, die wel vaker grappen uithaalt met het publiek, ook degene die het filmpje een week geleden onder de aandacht bracht. Gisteren kwam hij in zijn show met de uitgebreide versie met het filmpje. Kijk zelf:

En dit was het inmiddels al bijna tien miljoen keer bekeken origineel:

Er ergens deze week ingetrapt? Kimmel steekt je nog even een hart onder de riem:

Twitter avatar jimmykimmel Jimmy Kimmel if it makes you feel any better, I would have believed it too #twerkburn

Twerken?

Nog even voor de context: een korte introductie tot het twerken. We slaan er even het Oxford-woordenboek op na, aangezien het woord daar sinds dit jaar in te vinden is:

“dance to popular music in a sexually provocative manner involving thrusting hip movements and a low, squatting stance”

Als in:

“just wait till they catch their daughters twerking to this song

twerk it girl, work it girl”

Precies, zo staat het echt in het woordenboek. Laatst ontstond er op het web nog een hoop commotie rondom ex-Disneysterretje Miley Cyrus vanwege een optreden bij de Video Music Awards in de Verenigde Staten. Daar stond ze in vleeskleurig ondergoed tegen zanger Robin Thicke aan te twerken. Om even aan te geven dat er over de dansvorm de laatste weken weer wat te doen was.

En een videolesje:

    • Frank Huiskamp