Dino Bouterse blijft voorlopig in cel, zaak voortgezet in november

Dino Bouterse, de 40-jarige zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, blijft voorlopig in de cel. Zijn zaak wordt in november voortgezet. Dat is gisteravond beslist door de federale rechtbank in New York, melden Surinaamse media.

Bouterse verscheen gisteren voor het eerst voor de rechter sinds zijn arrestatie op 29 augustus in Panama. Hij werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten op verdenking van wapenhandel en drugssmokkel. De presidentszoon zou onder meer tien kilo cocaïne vanuit Suriname naar een Caribisch eiland hebben verstuurd en zou op een gegeven moment in het bezit zijn geweest van een antitankwapen. Bouterse zelf ontkende na zijn aanhouding alle betrokkenheid. Bouterse is in Suriname eerder al veroordeeld tot acht jaar cel vanwege wapen- en drugshandel.

Familie Bouterse voert verdediging

Het Surinaamse Starnieuws schrijft dat familie van Bouterse gearriveerd is in New York en zijn verdediging voert. Onder anderen moeder Ingrid Figueira, de eerste echtgenote van Desi Bouterse, was aanwezig.

Een medeplichtige in de zaak, Edmund Muntslag, wordt volgens het Surinaamse ochtendblad De Ware Tijd nog vastgehouden op het Caribische eiland Trinidad en Tobago. Muntslag werd op 28 augustus gearresteerd, maar is nog niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Lees hier meer over Dino Bouterse, die ooit voornemens was zijn vader op te volgen.

    • Frank Huiskamp