Dertig minuten bewegen

Als er niemand is om je aan te moedigen om de deur uit te gaan en te sporten, is er altijd nog Human. Deze nieuwe app van het Nederlandse bedrijf Usabilla moet ervoor zorgen dat gebruikers zonder mokken dertig minuten per dag bewegen.

De beloning na deze inspanning? Een digitale high five van de app. Human legt vast hoeveel de gebruiker beweegt buitenshuis. Dus in de woonkamer ijsberen telt niet mee. De app is niet per definitie gericht op zware inspanningen als joggen. Het gaat Human vooral om het volmaken van de voorgeschreven Daily30. Wie ’s ochtends vijftien minuten heeft gefietst wordt later op de dag attent gemaakt op het feit dat een kleine wandeling na het eten helpt die dertig minuten vol te maken. Daarmee is Human simpeler dan andere apps, waar doelen gesteld worden in aantal voetstappen of kilometers. Dan is tien minuten bewegen makkelijker in te schatten dan bijvoorbeeld tweehonderd voetstappen.