Dag van de vallende appel

Zoals er een dag bestaat om het getal pi te vieren, 14 maart (3.14), zo werd dit weekend voor het eerst de zwaartekracht in het zonnetje gezet.

Voor deze eerste #gravityday op 8 september (naar de valversnelling van 9.8 ms-2 ) maakte General Electric Company een serie van korte opeenvolgende video’s en animaties van een vallende appel.

De Amerikaanse multinational riep twitteraars op om zelf ook filmpjes te maken die hieronder geplakt konden worden. Hiermee wil GE de langste vallende appel ooit proberen uit te beelden op de nieuwe uitgeroepen feestdag. Op videodienst Vine staan talloze videoreacties op de oproep van het bedrijf. Het wachten is op GE om de korte filmpjes achter elkaar te zetten. Vine-gebruiker Alex uit El Monte, Californië heeft het einde in ieder geval al gemaakt. Hij eet de vallende appel op. Een passend einde voor het #gravityday experiment van GE.