Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Apple presenteert nieuwe iPhones - een overzicht

Apple heeft vandaag voor het eerst niet één, maar twee iPhones gepresenteerd: de 5S en 5C. Dat deed het tijdens een speciaal ‘Apple-evenement’ op haar campus in Cupertino. Apple heeft niet bekendgemaakt wanneer de iPhones naar Nederland komen.

De nieuwe iPhone 5S.
De nieuwe iPhone 5S. Foto Apple PR

Apple heeft vandaag voor het eerst niet één, maar twee iPhones gepresenteerd: de 5S en 5C. Dat deed het tijdens een speciaal ‘Apple-evenement’ op haar campus in Cupertino. Apple heeft niet bekendgemaakt wanneer de iPhones naar Nederland komen.

iPhone 5S

De iPhone 5S is de opvolger van de iPhone 5 en heeft naast een 64-bits processor en een camera met onder andere de mogelijkheid om in 120 frames per seconde beeld op te nemen een vingerafdrukscanner. De scanner zit verwerkt in de zogenaamde home button en zorgt ervoor dat je niet meer een 4-cijferig wachtwoord hoeft in te voeren bij het ontgrendelen van je telefoon, al blijft deze optie wel aanwezig. Ook kan het dienen als wachtwoord voor iTunes-aankopen op de iPhone.

iPhone 5C

Voor het eerste presenteerde Apple vandaag niet één maar twee iPhones. Naast de opvolger van de iPhone 5 komt Apple namelijk met een goedkopere iPhone: de iPhone 5C. Deze telefoon is gemaakt van plastic en is in diverse kleuren beschikbaar: groen, wit, blauw, roze en geel. Verder heeft de kleurige telefoon dezelfde processor en camera als de iPhone 5. Apple hoopt met de 5C een lager segment aan te spreken.

Nieuwe hoesjes

Voor beide telefoons heeft Apple ook nieuwe hoesjes gemaakt. Voor de iPhone 5S zijn er een zestal lederen hoesjes, voor de iPhone 5C zijn er zes plastic covers.

iOS 7: nieuw uiterlijk, update voor Siri

Naast het tonen van de nieuwe iPhones besteedde Apple ook enkele minuten aan iOS 7. Tijdens haar ontwikkelaarsconferentie, in juni van dit jaar, liet Apple weten dat het haar besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod gaat vernieuwen. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat de nieuwste versie vanaf 18 september te downloaden is.

Ook liet het weten dat Siri, het spraakbesturingssysteem van de iPhone, in iOS 7 tweets kan doorzoeken en kan zoeken op het web, Wikipedia en door foto’s.