Af en toe zon

Onze omgeving bevindt zich in een grensgebied waar koele en vochtige lucht vanaf de Atlantische Oceaan zich mengt met een warmere en drogere luchtsoort ten oosten van ons. Op het grensvlak van beide luchtsoorten draaien actieve lagedrukgebieden om elkaar met veel wind en regen.

Dinsdagavond en -nacht vallen van tijd tot tijd buien, langs de kust en in het zuidoosten lokaal met onweer. In het zuidwestelijk kustgebied kan de zuidwestenwind even aantrekken tot kracht 7, met stoten tot 75 km/u.

Woensdag neemt de buiigheid vanuit het westen sterk af en breekt de zon af en toe door. Het oosten houdt het nog lang bewolkt en regenachtig. Aan zee staat nog een vrij krachtige noordwestenwind. Met 14 tot 17 graden zijn de temperaturen erg gematigd.

Donderdag en vrijdag is het rustiger.