Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geopolitiek

400.000 bezoekers

De Rotterdamse Wereldhavendagen trokken afgelopen weekeinde zo’n 400.000 bezoekers. Dat meldde de organisatie vandaag. Thema van de Havendagen was de relatie tussen Rusland en de Rotterdamse haven. Een Russisch marineschip zegde op het laatste moment af; de relatie met Rusland en EU-landen is vanwege Ruslands strenge antihomowetgeving niet optimaal. Een monument van tsaar Peter de Grote werd met roze verf beklad. Voor excursies naar bedrijven en schepen in de haven werden 30.000 kaartjes verkocht. Op de foto’s demonstraties van de Koninklijke Marine.