Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

Advertentietak schrapt artikelen

Bij The Washington Post is ophef ontstaan over de invloed van de advertentieverkopers op de inhoud van de krant. Die hebben twee verhalen uit het magazine van 11 augustus weten te houden. Stukken over drankmisbruik op colleges en de houding van universiteiten tegenover homostellen werden „niet passend” bevonden. Dat schrijft mediacolumnist Erik Wemple in zijn blog op de site van de krant. Scheiding tussen redactie en commercie is een belangrijk kenmerk van een kwaliteitskrant. (NRC)