Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

NTR Radioprijs naar docu ADHD

Celine de Mulder heeft de NTR Radioprijs gewonnen. De jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers werd zaterdag voor de 22ste keer uitgereikt. De Mulder kreeg de prijs voor haar documentaire ADHD. „Als luisteraar ga je snappen wat ADHD is en wat het betekent hiermee te leven”, aldus de jury. De Mulder, studente aan de Erasmus Hogeschool Brussel, heeft zelf ADHD. Nelleke Arnout (Fontys Tilburg) won de publieksprijs met een portret van haar vader, die lp’s verzamelt. (Novum)