Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Gaudeamus Prijs 2013 voor Tobias Klich

De Duitse componist en geluidskunstenaar Tobias Klich is de winnaar van de Gaudeamus Prijs 2013. Dat is zondagavond in Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht bekendgemaakt na het slotconcert van de Gaudeamus Muziekweek, een internationaal festival voor nieuwe muziek. De jury verkoos de in 1983 geboren Klich unaniem boven de twaalf andere jonge genomineerde componisten. Juryoorzitter Peter Adriaansz reikte de prijs uit, die bestaat uit 4550 euro in de vorm van een vrije compositieopdracht voor de muziekweek in 2014. Het winnende Grüntrübe Ritornelle beim Verlassen des Territoriums voor versterkte gitaar en elektronica werd vrijdag door Klich zelf uitgevoerd. (Novum)