Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Minstens 35 doden bij busongeluk in Guatemala, tientallen gewonden

Minstens 35 mensen zijn omgekomen bij een busongeluk in Guatemala. Tientallen mensen raakten gewond. De bus stortte ruim tweehonderd meter naar benden in een ravijn, en belandde uiteindelijk in een rivier.

Volgens reddingswerkers zijn veertig mensen overgebracht naar nabijgelegen ziekenhuizen. De bus raakte zo’n zestig kilometer ten noordwesten van Guatemala-Stad van de weg en is volledig vernietigd. Het dodenaantal kan nog oplopen.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Ook is niet bekend wat de bestemming van de bus was, die zuidwaarts reed richting Guatemala-Stad. Reddingswerkers zeggen dat het droog en warm was en dat de bus waarschijnlijk overvol zat.

Het laatste grote busongeluk in Guatemala was in 2008. Toen raakte een overvolle bus van de weg en viel vijftien meter naar beneden. Er kwamen 53 mensen om. (Reuters)