Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Man en drie kinderen dood gevonden in het Drentse Schoonloo

De politie is bezig met onderzoek in een witte tent naast de bungalow waar vier doden zijn gevonden.
De politie is bezig met onderzoek in een witte tent naast de bungalow waar vier doden zijn gevonden. Foto ANP / Vincent Jannink

In een bungalowpark in het Drentse Schoonloo zijn maandag een man en drie kinderen dood gevonden. Dat bevestigt de politie aan NRC. De politie kon verder nog niets zeggen over de doodsoorzaak en de identiteit van de slachtoffers. Het onderzoek is in volle gang, de politie komt later vandaag met een verklaring.

De politie laat weten dat er vanochtend een melding binnenkwam dat er iemand op het park zelfmoord zou gaan plegen. De politie is op de melding afgegaan en trof vervolgens in één bungalow de lichamen aan van de man en drie kinderen. Van wie de melding kwam is onbekend.

Gezinsmoord

Dagblad van het Noorden meldt dat het om een gezinsmoord gaat. Volgens de krant heeft de man zijn drie kinderen en zichzelf om het leven gebracht. Daarnaast zou hij een afscheidsbrief hebben gestuurd naar ouders van schoolgenoten van zijn kinderen, waarin hij uitlegt dat een slepende scheidingskwestie reden voor het gezinsdrama is.

RTV Noord meldt dat de drie kinderen op basisschool de Petteflat zaten in de stad Groningen. De kinderen, ouders en leerkrachten zouden worden opgevangen in de school, aldus een woordvoerder van de Petteflat tegenover RTV Noord.