Herfst onderweg

None

De herfst raakt deze week al een beetje op toeren. Morgen komt boven de Noordzee ten westen van Nederland een klein lagedrukgebied te liggen. Het kan in de kustgebieden zware buien brengen die lokaal erg veel neerslag geven. Landinwaarts zijn de buien minder zwaar. Tijdens de buien is er kans op onweer, hagel en (zware) windstoten. Ook de reguliere wind neemt toe, aan zee mogelijk tot hard, kracht 7 uit richtingen tussen zuidwest en noordwest. Het wordt 15 graden Vanaf woensdag wordt het iets rustiger. Omdat het lagedrukgebied richting de Alpen verdwijnt en vanuit het westen een hogedrukgebied dichterbij komt, nemen wind en buiigheid af. Tegelijkertijd komt er meer ruimte voor de zon. Ook gaat de temperatuur weer wat omhoog. Pas op vrijdag nadert vanuit het westen een nieuwe storing.