Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Goal van het Weekend: snufje Seedorf, vleugje AZ en een flinke klont Brazilië

Het was ‘international weekend break’ en dat betekent een stuk minder wedstrijden om uit te kiezen. Altijd even afwachten wat dat oplevert, maar de oogst valt zeker niet tegen. Voor het gemak laten we Estland-Oranje even buiten beschouwing.

3. Elias (Botafogo)

In het team van Clarence Seedorf te Rio was het de afgelopen dagen prima toeven. De bengel Hyuri haalde wat strapatsen uit en eerlijk is eerlijk: ook wij moesten meer dan eens de video terugspoelen om te zien wat hij nou eigenlijk allemaal uitspookt. En eigenlijk weten we het nog niet. Weergaloos was vooral de winnende treffer in de 92e minuut van Elias:
http://youtu.be/85NzJ8U9Ng4

2. Devin Leon (Spokane CC)

Van Zuid naar Noord-Amerika voor de volgende. We bevinden ons inmiddels op schoolvoetbalniveau in de staat Washington. Lokaal wedstrijdje op zaterdagochtend, niks aan de hand. Let verder ook niet op de foutieve inworp die de goal van Devin Leon inleidt want het is prima zoals het is:

1. Luiz Gustavo (Brazilië)

Enfin, het was dus vooral een weekend van interlands. De 2-2 in Tallinn ten spijt, er kwam gelukkig veel goeds uit voort. Mihai Pintiliii schoot Roemenië lekker naar de belangrijke tweede plek in de poule van Oranje, terwijl Karlen Mkrtchyan (Armenië) had de pantoffel er ook prima tegenaan zitten. AZ-spits Jóhann Guðmundsson wist de ogen op zich gericht na een indrukwekkende hattrick voor IJsland, maar de bal die Luiz Gustavo richting de touwen torpedeerde was toch wel het fraaist:
http://youtu.be/knEhEQmDTUM?t=8m20s