Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Financieel topman KPN vertrekt per direct

Archieffoto Eric Hageman tijdens een persconferentie op het KPN hoofdkantoor.
Archieffoto Eric Hageman tijdens een persconferentie op het KPN hoofdkantoor. Foto ANP / Phil Nijhuis

De financiële topman van KPN, Eric Hageman, stapt met onmiddellijke ingang op wegens persoonlijke redenen. Dat heeft het telecombedrijf vanmorgen bekend gemaakt. Volgens KPN heeft zijn vertrek niets te maken met “de huidige ontwikkelingen”.

Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een overnamepoging door het Mexicaanse América Móvil, die de Stichting KPN probeert te blokkeren. In een verklaring staat:

Koninklijke KPN N.V. maakt bekend dat CFO en lid van de Raad van Bestuur Eric Hageman de Raad van Commissarissen heeft laten weten zijn werkzaamheden voor KPN te willen beëindigen om redenen die zijn gelegen in de persoonlijke sfeer. Zijn vertrek houdt geen verband met de werkverhoudingen of huidige ontwikkelingen bij KPN.

Hageman was sinds januari 2012 interim CFO en werd in september 2012 benoemd tot CFO en lid van de Raad van Bestuur. Het is nog niet duidelijk wie hem opvolgt.