Ex-PVV’er Van Doorn begint islamitische politieke partij

Arnoud van Doorn.
Arnoud van Doorn. Still uit interview met Omroep West.

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, eind 2011 opgestapt als vicefractievoorzitter van de PVV, begint een nieuwe politieke partij op basis van “islamitische normen en waarden”. Dat heeft hij gisteravond bekendgemaakt.

Twitter avatar ArnoudvDoorn Arnoud van Doorn Vandaag eindelijk de definitieve beslissing. We gaan door met onze nieuwe partij. Met dank aan alle vrijwilligers en sponsors (1)
Twitter avatar ArnoudvDoorn Arnoud van Doorn Een jonge frisse partij, uiteraard voor iedereen, maar op bais van islamitische normen en waarden, en met respect voor elkaar (2)
Twitter avatar ArnoudvDoorn Arnoud van Doorn Tijd dat we als Islamitische gemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen. Binnenkort meer via de nieuwe website (3)

Sinds zijn vertrek uit de PVV in december 2011 vormt Van Doorn de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag. In januari maakte hij bekend dat hij zich heeft bekeerd tot de islam.

In een uitzending van Knevel & Van den Brink sprak hij voor eerst over die bekering:

http://youtu.be/jmkTJu_T9A4

Van Doorn is op dit moment nog niet bereikbaar voor commentaar.

Twitter avatar ArnoudvDoorn Arnoud van Doorn En nu maar hopen dat het kabinet niet te snel valt, want we hebben nog wel wat voorbereidingstijd nodig. Dat ik dat nog eens zou zeggen :-)