Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Chauffeur

Op zaterdagnacht hebben we na een huwelijksfeest op het strand heel wijs besloten om terug te gaan met de taxi. We houden een officiële taxi aan waarvan de bestuurder zegt: „Ik breng jullie veilig thuis want rijden met drank op is niet veilig hoor.”

Onderweg gaan er piepjes af. „Ja, even blazen in mijn alcoholkastje”, zegt de taxichauffeur.

Hij ziet onze verbazing en vervolgt: „Tja, ben gepakt met een glaasje te veel op (1,4 promile) en nu heb ik twee jaar alcoholcontrole – komt goed hoor!”

En piep piep ... ja ... gelukkig dit keer is hij wel nuchter.

Bart Torensma

U kunt zelf een ikje inzenden via onze website nrc.nl/ik.