Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Boeken top 3

Lezen //

RamsjbestsellersWelke boeken worden het best verkocht bij Polare?

1. Oeps, een seniorenmoment (Atrium, €4,99). ‘Ontdek het plezier van het ouder worden, zelfs als het aan u voorbijgaat’ is de onbedoeld nogal cynische flaptekst van dit boek (in ringbandvorm) dat je op je bureau kunt zetten (pardon: dat u op uw bureau kunt zetten) om te genieten van anekdotes betreffende vergeetachtigheid.

2. Peter Elenbaas en Lambiek Berends: Amsterdam Onbewolkt (diverse delen, Lubberhuizen, €5,-), Luchtfoto’s van Amsterdam, ze stonden al in Het Parool – blijkbaar in heel Nederland geliefd, mits afgeprijsd.

3. Gerjan Heij: Bedrijven die ons land groot maakten (Terra/Lannoo, €9,99). Over gedeeltelijk vergane, gedeeltelijk in buitenlandse handen overgegane glorie, de bedrijven die ons een ‘oranjegevoel’ bezorgen. Van Daf tot Hema, Gazelle tot Schuttersveldcorduroy.