Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Albert Heijn verlaagt prijzen en bindt de strijd aan met Lidl

Albert Heijn verlaagt vanaf vandaag de prijzen van meer dan duizend artikelen. De grootgrutter spreekt over een structurele prijsverlaging, niet over een kortingsactie. Het gaat veelal om A-merken, maar ook huismerken worden in prijs verlaagd. Experts spreken van een nieuwe „prijzenoorlog”.

Met de publiciteitsstunt opent AH de aanval op discountsupermarkt Lidl. „Wij zien dat met name Lidl een heel stevige ontwikkeling doormaakt”, zei directeur Sander van der Laan zaterdag in het Algemeen Dagblad. „Als marktleider kunnen wij niet stilzitten en dat laten gebeuren. We zien dat de klant acties en voordeel zoekt.” Zelfs na de prijsverlagingen zal AH met veel producten duurder zijn dan discount supermarkten.