Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Paes en Stepanek winnen dubbelspel US Open

De Tsjechische Radek Stepanek speelt een forehand naast zijn Indiase partner Leander Paes tijdens de finale dubbelspel mannen op de US Open.
De Tsjechische Radek Stepanek speelt een forehand naast zijn Indiase partner Leander Paes tijdens de finale dubbelspel mannen op de US Open. Foto AFP / Matthew Stockman

Leander Paes en Radek Stepanek hebben op de US Open de titel in het dubbelspel veroverd. De Indiër en de Tsjech, die in New York als vierde waren geplaatst, versloegen in de finale het Oostenrijks/Braziliaanse koppel Alexander Peya/Bruno Soares (2) met 6-1, 6-3.

Voor Paes en Stepanek is het na de Australian Open van vorig jaar hun tweede gezamenlijke grandslimtitel. Paes boekte eerder op het hoogste niveau successen aan de zijde van Mahesh Bhupathi, Martin Damm en Lukas Dlouhy.

De eerste set in de finale duurde slechts 24 minuten. Bij een break achterstand in de tweede set werd Peya behandeld aan zijn rug. Hij kon de wedstrijd daarna wel vervolgen, maar de zege voor Paes en Stepanek kwam geen moment meer in gevaar (Novum).