Ook Nadal door naar finale US Open

Rafael Nadal gisteren tijdens de wedstrijd tegen de Franse Richard Gasquet in de halve finale van de US Open. Foto EPA / Justin Lane

Na Novak Djokovic is ook Rafael Nadal door naar de finale van de US Open. En dat betekent dat de heren elkaar morgen voor de derde keer zullen treffen in deze finale. Nadal won vannacht met 6-4, 7-6 (1), 6-2 van de Franse Richard Gasquet, meldt persbureau AP.

Gasquet bezorgde de Spanjaard zijn eerste break van het toernooi, nadat hij zelf in de eerste en tweede set gelijk zijn service moest afgeven. De Fransman hield stand tot 6-6, maar sloot de tiebreak af met een dubbele fout en kon daarna Nadal niet meer bijbenen.

De stand op de US Open tussen Djokovic, die gisteren tegen Stanislas Wrawrinka heel wat meer moeite had, en Nadal staat tot nu toe gelijk: in 2010 won de Spanjaard, het jaar erop de Serviër.

Van het totaal aantal keren dat de twee tegen elkaar gespeeld hebben, staat de stand 21-15 voor Nadal. Niettemin zei de Spanjaard vooruitblikkend op de finale dat hij liever een “minder goede tegenspeler” zou hebben en dat een “moeilijke wedstrijd” zou worden voor beiden. Djokovic noemde het verslaan van Nadal “de grootste uitdaging op dit moment in het tennis”.

    • Anouk Eigenraam