Verdachte in zaak-Wiels overleden in cel Curaçao

F., die in Zoetermeer werd aangehouden omdat hij mogelijk betrokken was bij de moord op Wiels, kwam onder politiebegeleiding aan op Curaçao. Foto ANP / George Brete Jr.

Een van de verdachten in de moordzaak op politicus Helmin Wiels, de 26-jarige Luigi Lorenzo F., is dood gevonden in zijn cel op Curaçao. Dat bevestigde het OM op Curaçao vanochtend aan persbureau Novum. Alles wijst erop dat het om zelfmoord gaat, maar onderzoek moet dit uitwijzen, aldus justitie op het eiland.

F., die ook wel bekendstaat als ‘Pretu’, wordt verdacht van de moord op de 30-jarige Raul ‘Bolle’ M. Die wordt op zijn beurt gezien als een van de daders van de moord op Wiels. Bolle had de goudkleurige Kia Picanto gehuurd die bij de aanslag op Wiels gebruikt werd. Hij verdween op de dag van de moord. Zijn lichaam werd begin juni in stukken teruggevonden op Curaçao. Pretu en Bolle waren allebei lid van de No Limit Soldiers, een criminele bende.

F. werd op 15 juni in Zoetermeer aangehouden en daarna naar Curaçao overgebracht, waar hij in voorarrest zat. F. was net van een cel in een zwaarbewaakte marinekazerne overgeplaatst naar een ander cellencomplex. De beveiliging kwam daarmee in handen van de Curaçaose politie, waar die voorheen door Nederlandse bewakers werd verzorgd.

In de zaak zit nog een verdachte vast. De 43-jarige Monica B. werd begin augustus opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord.