Top of the lake

Top of The Lake, met een hoofdrol voor Elisabeth Moss (Peggy Olson inMad Men)

Top of the Lake regie Jane Campion, met Holly Hunter en Peter Mullan

Top of the Lake is geschreven en geregisseerd door Jane Campion, Nieuw-Zeelands beroemdste filmer met een gebeitelde reputatie. Zoals je kon verwachten maakte ze een tv-serie met de unverfroren allure van een speelfilm, die zes uur duurt. Haar heldinnen zijn mysterieus en sterk en steeds weer in gevecht met het kwaad dat gefrustreerde mannen berokkenen. Zo ook de rechercheur, krachtig gespeeld door Elisabeth Moss oftewel ‘Peggy’ uit Mad Men. Zij staat voor de taak om de verdwijning van een jong meisje op te lossen: 11 jaar en zwanger en wie de dader is zegt ze niet. De rechercheur neemt het op tegen een maffiose clan, tegen de overweldigende Nieuw-Zeelandse natuur en tegen zichzelf – want ze had in deze vallei nog een eigen trauma liggen. In de verkoop vanaf 17 september.