Titelverdedigster Williams bereikt finale US Open

Williams in actie tijdens haar halvefinalepartij tegen Na Li. Foto AP / Charles Krupa

Serena Williams heeft zich gisteravond geplaatst voor de finale van de US Open. De titelverdedigster was in de halve finale met 6-0, 6-3 de baas over de Chinese Na Li. De als eerste geplaatste Williams treft in de finale Victoria Azarenka, die als tweede is geplaatst.

De Amerikaanse won het toernooi in New York al vier keer, in 1999, 2002, 2008 en 2012. Williams was in de finale van vorig jaar nog te sterk voor Azarenka.

Li, de nummer vijf van de plaatsinglijst, bleek in de eerste set geen partij voor Williams. Na een halfuur stond er al 6-0 op het scorebord. De Chinese kwam aan het begin van de tweede set sterk terug, maar ze wist haar hervonden vorm niet vast te houden. Na meer dan een handvol matchpoints maakt Williams het karwei op 5-3 af. (Novum)