In beeld

Pancho de Pelikaan, inwoner van Havana

Pancho de Pelikaan is een begrip in de Cubaanse hoofdstad Havana. Het dier werd in 2011 naar het huis van de nu 32-jarige Magela Guerrero gebracht, die zich over de gewonde en verzwakte Pancho ontfermde en hem onderdeel maakte van haar familie. Pancho woont nu al ruim twee jaar bij Magela in huis en kan goed opschieten met de overige bewoners: drie honden, een kat, een havik, een torenvalk, een papegaai, drie schildpadden, een gans en Magela's man Freddy. Pancho gaat regelmatig met Magela een wandeling maken door Havana en wordt op straat herkend. "Toen ik hem zag was het liefde op het eerste gezicht", aldus Magela over Pancho tegen persbureau AP. Pancho luistert naar zijn naam en kan op commando op bankjes in het park springen. Thuis bij Magela slaapt hij in een kooi en gaat hij iedere dag in bad. Soms geniet Pancho op het dak van het huis van de Cubaanse zon.
Pancho zit op een schommelstoel.
AP / Ramon Espinosa
Pancho met de rest van de familie: Magela Guerrero, haar man Freddy de Leon, puppy Rome en hond Duke.
AP / Ramon Espinosa
Pancho maakt een wandeling op straat nummer 23 in Havana.
AP / Ramon Espinosa
Pancho met zijn trotse bazin Magela.
AP / Ramon Espinosa
Pancho eet vis uit de hand van Magela.
AP / Ramon Espinosa
AP / Ramon Espinosa
Pancho met Magela en puppy Rome.
AP / Ramon Espinosa
Pancho loopt door een park in Havana.
AP / Ramon Espinosa