Naturisten

Van 5 tot 15 september is het Nederlands Theaterfestival in Amsterdam, met de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. „Some Day my Prince Will.com is een mooie, kleine voorstelling van Sadettin Kirmiziyüz. Een Turkse theatermaker. Samen met een band verhaalt hij over het huwelijk van zijn zusje in Istanbul met haar Turkse prins. Waar ik ook naartoe wil is Viva la naturisteraçion! van De Warme Winkel en de Utrechtse Spelen. Een ode aan het naturisme. Ze spelen het in het Amsterdamse Bos. Ik geloof in hun nakie. Lijkt me erg geestig. Laatst zag ik de film Blancanieves, dat is Spaans voor Sneeuwwitje. Een stomme film in zwart-wit over de dochter van een invalide toreador. Net een sprookje. Ook gaan zien: Borgman, de nieuwe film van Alex van Warmerdam. Mijn zoon zit in de openingsscène.”