Kwartelei en aardappeltaart

Ingrediënten Uitsmijtertje met rauwe ham en kwarteleieren (voor 4 personen) 1 teentje knoflook 1 el boter 4 sneetjes beetje stevig brood 1/2 bakje tuinkers bieslook 4 el volle kwark 1 el citroensap 8 plakjes rauwe ham (ardenner of schwarzwalder) 8 kwarteleitjes Hak de bieslook en de tuinkers fijn en roer die, op een klein plukje

Ingrediënten Uitsmijtertje met rauwe ham en kwarteleieren (voor 4 personen)

1 teentje knoflook

1 el boter

4 sneetjes beetje stevig brood

1/2 bakje tuinkers

bieslook

4 el volle kwark

1 el citroensap

8 plakjes rauwe ham (ardenner of schwarzwalder)

8 kwarteleitjes

Hak de bieslook en de tuinkers fijn en roer die, op een klein plukje na, door de kwark.

Voeg daar ook het citroensap aan toe en maak op smaak met peper en zout.

Wrijf de boterhammetjes aan beide zijden in met het doorgesneden teentje knoflook en besmeer ze met boter. Bak ze in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg ze op vier bordjes en schik op elke boterham twee plakjes ham. Bak in de nog warme koekenpan de kwarteleitjes in de rest van de boter en leg op elke boterham twee kwarteleitjes. Doe er twee toefjes kruidenkwark bij en strooi de apart gehouden tuinkers en bieslook over de boterhammetjes.

Ingrediënten Bladerdeegaardappeltaartjes(voor 4 personen)

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

350 g vastkokende aardappelen

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

3 el olijfolie

3 el zure room

Verwarm de oven voor tot 225 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op een velletje bakpapier met de randen iets overlappend en druk die randen aan zodat er een lange rechthoek ontstaat. (Het lijkt misschien onzin om eerst een rechthoek te maken van plakjes die je straks weer scheidt, maar zo is het makkelijker om het beleg er helemaal overheen te verdelen).

Leg het bladerdeeg met bakpapier en al op een bakplaat.

Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Hak de knoflook, de sjalot en de rozemarijn, en meng die met de aardappelen, peper en zout en de olijfolie door elkaar.

Verdeel het aardappelmengsel over de bladerdeegplakjes en schuif alles in de oven.

Laat ongeveer een kwartier bakken.

Haal uit de oven, verdeel in vier stukken en doe op elk gloeiend heet stukje een lepeltje zure room.