Jimmy Fallon at it again: hiphophits vanachter de vleugel op z’n Broadways

http://youtu.be/pr25UVgYXyA

Jimmy Fallon mag in zijn razendpopulaire Late Night show graag iets leuks doen met muziek, en met name hiphop. Maar boegbeelden der raphits ombouwen tot fluwelen Broadway songs?

Fallon - getooid in Jan Vayne pruik - zet de jonge Ariana Grande, doorgebroken op Broadway, op zijn vleugel en gaat er voor. 99 Problems van Jay-Z komt voorbij. Al leende deze hiphopgrootmeester de basis van dat nummer natuurlijk van rapicoon Ice-T die een gelijknamig nummer op zijn album Home Invasion (1993) zette. Daaraan werkte toen onder meer een deel van de illustere 2 Live Crew mee.

Verder wordt Insane in the Brain, een boegbeeld van het klassiekeralbum Black Sunday (1993) van Cypress Hill, in een ander jasje gestoken. En ook een nieuwe exponent van het moderne hiphopcircuit wordt gebroadwayed: Thrift Shop van Macklemore.

    • Jules Seegers